Muziekvereniging Excelsior

 

Op 4 november 2017 deed ons harmonieorkest mee aan het Eiland IJsselmonde Festival in sporthal Waterpoort te Barendrecht. Aan dit muziekfestival deden 11 orkesten uit de regio mee.

We hadden hard gerepeteerd op onze muziekstukken, maar toch was het spannend om voor een jury te spelen. Als inspeelwerk hadden we voor Saint Paul’s Cathedral (componist: Filip Ceunen) gekozen. Een prima muziekstuk om mee te beginnen en 'warm te blazen' zoals dat heet. Daarna was het tijd voor het echte werk.

Onze dirigente Marilou Krouwel haalde het beste in ons naar boven bij de te beoordelen muziekstukken Four Contrasts for Wind (componist: Trevor J. Ford) en A Huntingdon Celebration (componist: Philip Sparke). De juryleden Kees Schoonenbeek en Gert Buitenhuis beloonden ons namelijk met hoge punten. Voor het eerste muziekstuk kregen we gemiddeld 82 punten en voor het tweede muziekstuk zelfs iets meer: een eerste prijs! Blij en trots zijn we natuurlijk ook met onze hoge cijfers voor muzikale uitvoering: driemaal 8,5 en zelfs een 9!

Opnames van onze optredens en die van de andere verenigingen zijn te beluisteren via onze facebook-pagina en via de website van de organisatie: Stichting Eiland IJsselmonde Festival.