Tijdens het jubileumconcert ter ere van het 130-jarig bestaan van onze vereniging was er een zeer geslaagd optreden van jeugdige muzikanten in de Krimpenerwaard!

Voor het optreden hadden we al onze zustermuziekverenigingen uit de Krimpenerwaard benaderd, maar natuurlijk mochten jeugdigen (t/m 25 jaar) die een muziekinstrument bespelen dat in een harmonieorkest, fanfare of brassband hoort en geen lid zijn van een muziekvereniging ook meedoen. Er deden ca. 30 jeugdige muzikanten mee. Een aantal van hen had al een paar keer onder leiding van onze dirigent geoefend met ons leerlingenorkest, maar de meesten hadden de muziekstukken in hun eigen tijd en/of tijdens de jeugdrepetities van hun eigen vereniging ingestudeerd.

Op de middag van het concert werd er voor het eerst door alle jeugd gezamenlijk gerepeteerd om de laatste muzikale puntjes op de i te zetten, waarna er gezellig samen gegeten werd. 's Avonds konden de jeugd en het publiek genieten van het gezamenlijke optreden met de muziekstukken:

  • African Alleluia
  • Can't stop the feeling
  • Clap your hands & Stamp your feet
  • Sofia
  • Circle of Life (Songs from the Lion King)

Natuurlijk zijn er ook foto's gemaakt. Het optreden van dit grote jeugdorkest werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit WelZijn Krimpenerwaard en het VSBfonds, waarvoor onze hartelijke dank!

Iedereen was het er over eens dat zo'n gezamenlijk optreden van jeugdige muzikanten nog eens georganiseerd zou moeten worden. Hier wordt aan gewerkt. Wil je op de hoogte worden gehouden? Neem dan contact met ons op.

Facebook Image