Muziekvereniging Excelsior

 

In januari/februari 2021 hopen we te kunnen beginnen met een vernieuwde versie van de populaire cursus "Muziek maken is leuk!". De nieuwe cursus is bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 en 6 van de basisschool en bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel volgen de kinderen 12 basislessen met blokfluit, ritmestokjes en Boomwhackers. Het tweede deel bestaat uit twee rondes van 3 proeflessen op een muziekinstrument naar keuze gevolgd door 3 afrondende lessen waarbij de kinderen meespelen met ons leerlingenorkest en tijdens de laatste les samen optreden.

Nadere informatie over de invulling, data en lestijden volgt zo spoedig mogelijk. Neem svp contact met ons op als u op de hoogte gehouden wilt worden.


De cursus "Muziek maken is leuk!" is bedoeld voor kinderen uit de groepen 4 en 5 van de basisschool en wordt georganiseerd door onze vereniging.

Op een speelse en aantrekkelijke manier leren de kinderen muzieknoten lezen en maken ze kennis met ritmes en toonhoogtes. Tijdens de lessen wordt er gezongen, gespeeld met gekleurde klankstaven (de bij kinderen erg populaire Boomwhackers) en leren de kinderen blokfluit spelen.

Deze cursus is niet alleen een goede basis voor het gaan bespelen van een muziekinstrument, maar is ook goed voor de ontwikkeling van het kind. Uit diverse onderzoeken blijkt immers dat muziek maken goed is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en intelligentie van kinderen.

De cursus wordt gegeven door Desirée Twigt, een enthousiaste docente die ook in omliggende gemeentes diverse muziekcursussen voor kinderen verzorgt. De lessen vinden plaats op de donderdagen van 18.15 tot 19.15 uur in de Hobbyruimte van De Drie Maenen. De lessen worden gegeven gedurende het schooljaar, uitgezonderd schoolvakanties, en kosten 140 euro plus 20 euro materiaalkosten (blokfluit en lesboekje). Er is plaats voor maximaal 16 kinderen. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Via onderstaande links is meer informatie te vinden over de voordelen van het volgen van muziekles op jeugdige leeftijd:
- Muziek maakt slim!
- Muziekles in jeugd houdt brein levenslang fit