Muziekvereniging Excelsior

 

Onze populaire cursus 'Muziek maken is leuk!' is vorig jaar vernieuwd en heet nu 'Samen muziek maken is leuker!'. En dat is natuurlijk ook zo. Op een speelse en aantrekkelijke manier leren de kinderen muzieknoten lezen en maken ze kennis met ritmes en toonhoogtes. Zoals vanouds wordt er tijdens de lessen gespeeld met gekleurde klankstaven (de bij kinderen erg populaire Boomwhackers) en leren de kinderen blokfluit spelen. Bij de nieuwe cursus leren de kinderen ook de beginselen van het bespelen van muziekinstrumenten zoals klarinet, trompet en dwarsfluit. Vanwege het scholenmuziekproject 2022 is de cursus dit jaar alleen bedoeld voor kinderen uit groep 6 van de basisschool.

De cursus begint op 28 november 2022 en bestaat uit de volgende drie delen. Tijdens het eerste deel krijgen de kinderen afwisselend les op blokfluit, klarinet, trompet en dwarsfluit. Voor het tweede deel mogen de kinderen kiezen uit klarinet, trompet of dwarsfluit en mogelijk ook slagwerk. Het laatste deel bestaat uit lessen op het gekozen muziekinstrument waarbij weer door alle kinderen samengespeeld en geoefend wordt voor de einduitvoering op 3 april 2023.

Deze AMV-cursus is niet alleen een goede basis voor het gaan bespelen van een muziekinstrument, maar is ook goed voor de ontwikkeling van het kind. Uit diverse onderzoeken blijkt immers dat muziek maken goed is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en intelligentie van kinderen.

De cursus wordt gegeven door Excelsiors dirigent Jesse Zandee in samenwerking met muzikanten van Excelsior. De lestijden van de eerste twee delen van de cursus zijn van 18:25 tot 18:55 uur en van het derde deel van de cursus van 18:50 tot 19:20 uur. De eerste les is een vrijblijvende open les waarbij ouder/verzorger(s) van harte welkom zijn. De lessen worden gegeven in de Hobbyruimte van De Drie Maenen. De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 50 inclusief gebruik leenblokfluit. Er is plaats voor maximaal 16 kinderen. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Via onderstaande links is meer informatie te vinden over de voordelen van het volgen van muziekles op jeugdige leeftijd:
- Muziek maakt slim!
- Muziekles in jeugd houdt brein levenslang fit