Onze populaire cursus 'Muziek maken is leuk!' is vernieuwd en heet nu 'Samen muziek maken is leuker!'. En dat is natuurlijk ook zo. Op een speelse en aantrekkelijke manier leren de kinderen muzieknoten lezen en maken ze kennis met ritmes en toonhoogtes.

Zoals vanouds leren de kinderen blokfluit spelen en wordt er tijdens de lessen muziek gemaakt met gekleurde klankstaven (de bij kinderen erg populaire Boomwhackers). Bij deze vernieuwde cursus leren de kinderen ook de beginselen van het bespelen van muziekinstrumenten zoals klarinet, trompet en dwarsfluit.

Vanwege de scholenmuziekprojecten in 2022 en 2023 is de cursus dit jaar bedoeld voor kinderen uit groep 6 van de basisschool en voor de kinderen uit groep 7 die vorig jaar niet in de gelegenheid waren om de cursus te volgen.

De cursus begint met twee vrijblijvende open lessen op 30 oktober en 6 november 2023 van 18:45 tot 19:15 uur in de Hobbyruimte van De Drie Maenen. Ouder/verzorger(s) zijn dan dus ook welkom. Tot aan de kerstvakantie krijgen de kinderen vooral les op blokfluit en met Boomwhackers en worden er eenvoudige kerstliedjes geoefend voor een optreden tijdens ons kerstconcert in de Rozenlaankerk op 18 december 2023.

Later in de cursus maken de kinderen ook kennis met de klarinet, dwarsfluit en trompet. De grepen van de vrolijk gekleurde kunststoffen klarinet en dwarsfluit zijn hetzelfde als bij de blokfluit. En bij de trompet zijn ze hetzelfde als bij een "echte" trompet. Goed om te weten: de kunststoffen klarinet is niet alleen een goede voorbereiding voor het leren bespelen van een klarinet, maar ook voor saxofoon. En de trompet is een goede voorbereiding voor alle koperblaasinstrumenten, bijvoorbeeld trompet, trombone, hoorn en tuba.

Op maandagavond 14 februari 2024 van 18:45 tot 19:15 uur wordt de cursus afgesloten met een einduitvoering voor ouder/verzorger(s), broers/zussen en overige familieleden in de Hobbyruimte.

De cursus wordt gegeven door onze ervaren muzikanten en dirigent. De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 25 inclusief gebruik leenblokfluit en de andere muziekinstrumenten. Er is plaats voor maximaal 12 kinderen. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Deze AMV-cursus is niet alleen een goede basis voor het leren bespelen van een muziekinstrument, maar is ook goed voor de ontwikkeling van een kind. Uit diverse onderzoeken blijkt immers dat muziek maken goed is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en intelligentie van kinderen.

Via onderstaande links is meer informatie te vinden over de voordelen van het volgen van muziekles op jeugdige leeftijd:

- Muziek maakt slim!
- Muziekles in jeugd houdt brein levenslang fit

Facebook Image