Muziekvereniging Excelsior

 

De eerste les op maandag 1 november 2021 was erg leuk. Er zijn nog een paar plaatsen vrij dus kinderen uit de groepen 5 en 6 die afgelopen maandag niet in de gelegenheid waren kunnen nog mee gaan doen.


Onze populaire cursus 'Muziek maken is leuk!' is vernieuwd en heet nu 'Samen muziek maken is leuker!'. En dat is natuurlijk ook zo. Op een speelse en aantrekkelijke manier leren de kinderen muzieknoten lezen en maken ze kennis met ritmes en toonhoogtes. Zoals vanouds wordt er tijdens de lessen gezongen, gespeeld met gekleurde klankstaven (de bij kinderen erg populaire Boomwhackers) en leren de kinderen blokfluit spelen. Bij de nieuwe cursus is er verder meer aandacht voor het bespelen van muziekinstrumenten zoals klarinet, trompet en dwarsfluit en wordt er samengespeeld, en opgetreden!, met Excelsiors leerlingenorkest. Ook is de doelgroep van de cursus iets ouder, namelijk kinderen uit de groepen 5 en 6 van de basisschool.

De cursus bestaat uit de volgende drie delen. Tijdens het eerste deel krijgen de kinderen afwisselend les op blokfluit (6 lessen), klarinet (2 lessen), trompet (2 lessen) en dwarsfluit (2 lessen). Voor het tweede deel, dat uit drie lessen bestaat, mogen de kinderen kiezen uit klarinet, trompet of dwarsfluit en mogelijk ook slagwerk. Het laatste deel bestaat uit twee lessen op het gekozen muziekinstrument waarbij samengespeeld wordt met Excelsiors leerlingenorkest gevolgd door een einduitvoering met het leerlingenorkest op 21 maart 2022.

Deze cursus is niet alleen een goede basis voor het gaan bespelen van een muziekinstrument, maar is ook goed voor de ontwikkeling van het kind. Uit diverse onderzoeken blijkt immers dat muziek maken goed is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en intelligentie van kinderen.

De cursus wordt gegeven door Excelsiors ervaren en enthousiaste docente/dirigente Marilou Krouwel in samenwerking met muzikanten van Excelsior. De eerste vijftien lessen zijn op maandagen van 18.30 tot 19.00 uur in de Hobbyruimte van De Drie Maenen. De lessen tegelijk met het leerlingenorkest zijn van 19.00 tot 19.30 uur. De kosten voor de cursus bedragen € 40 plus € 10 voor een blokfluit (indien nodig). Er is plaats voor maximaal 16 kinderen. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Via onderstaande links is meer informatie te vinden over de voordelen van het volgen van muziekles op jeugdige leeftijd:
- Muziek maakt slim!
- Muziekles in jeugd houdt brein levenslang fit